Apelsinsallad med koriander, mandelflagor och senapsdressing


Apelsinsallad med koriander, mandel och senapsdressing
Den här salladen är verkligen fräsch och krispig. De färska kryddorna lyfter smaken och mandeln ger den lite substans.
Salladen funkar bra som sidorätt till Korianderkryddade morotsbiffar och gärna med lite Hoummos.
20 minuter tillagning för 4 portioner

 

 

IngredienserIngredienser

Sallad:

  • 2 apelsiner
  • 1 dl solrosskott
  • 1 dl krasse, gärna senapskrasse
  • 4 blad färsk mynta
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 dl / 50 g mandelspån
  • 1 krm kanel

Dressing:

  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 krm socker

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skala 2 apelsiner. Filéa apelsinerna genom att ta en vass kniv och skära bort skinnet som håller ihop klyftorna så att bara fruktköttet blir kvar. Skär filéerna i bitar och blanda alla salladsingredienserna.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
  3. Blanda salladen med dressingen några minuter innan servering.
  4. Du hinner med en mini-avslappning innan du kör vidare: Räkna dina andetag, in och ut i någon minut.
Näringsvärde för 1 portion av salladen:
Kalorier: 105
Kolhydrater: 6 g
Fett: 8 g
Protein: 4 g
Näringsvärde för 1 portion av dressingen:
Kalorier: 127
Kolhydrater: 1 g
Fett: 13 g
Protein: 9 g
Totalt:
Kalorier: 232
Kolhydrater: 7 g
Fett: 21 g
Protein: 13 g

AtMerVegetariskt.se

One thought on “Apelsinsallad med koriander, mandelflagor och senapsdressing

  1. Pingback: Koriander och kummin kryddade morotsbiffar | Ät Mer Vegetariskt

Comments are closed.