Bananpannkakor – små, söta och glutenfria

BananpannkakorDet är faktiskt bara banan, ägg och kanel i det här receptet. Superenkelt, supersnabbt och supergott.
Kanelen kan skippas eller bytas ut mot kardemumma eller vaniljpulver.
2 portioner, eller 4 små pannkakor
15 minuter tillagning för 2 portioner

 

 

IngredienserIngredienser

  • 2 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 msk olja

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Mosa 2 mogna bananer i en skål med en gaffel tills det inte är några bitar kvar. Rör ned 3 ägg och 0,5 tsk kanel.
  2. Stek pannkakorna i 1 msk olja på medelvärme. De bränner lätt vid för hög värme.
  3. Ta en liten stund att vara i medveten närvaro när du lagar maten. Kan du använda hörseln när du lagar mat? Vilka ljud finns det? Bubblande, hackande? Iaktta ljuden.
  4. Pannkakorna är så söta att du inte behöver lägga till extra sylt eller socker. Det räcker med en klick yoghurt och lite frukt till.
Näringsvärde baserat på 1 portion utan yoghurt eller frukt:
Kalorier: 301
Kolhydrater: 23 g
Fett: 17 g
Protein: 12 g

AtMerVegetariskt.se