Bästa bananpannkakorna med havre – glutenfria och laktosfria

banan och havrepannkakorBarnens absoluta favoritpannkakor. Bananen gör pannkakorna söta så de behöver därför inte mycket sylt eller dyligt som tillägg. Funkar bra till både frukost och ett bastant mellanmål.

Portioner: 2 portioner, 6 st pannkakor
30 minuter tillagning för 3 portioner

Näringsvärde en portion – 2 pannkakor: 333 kcal
Kolhydrater
35 g (42 E%)
Fett
17 g (47 E%)
Protein
9 g (11 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.
+ 1 msk jordnötssmör och 2 msk turkisk yoghurt innehåller / Näringsvärde för måltiden: 120 kcal
Kolhydrater
38 g (34 E%)
Fett
28 g (54 E%)
Protein
13 g (12 E%)

IngredienserIngredienser

  • 2 ägg
  • 2 bananer
  • 1,5 dl havregryn (glutenfria)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olja att steka i

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Mixa 2 ägg och 2 bananer till en smet.
  2. I en annan bunke mixa 1,5 dl havregryn till havremjöl och tillsätt, 1 tsk kanel och 1 tsk bakpulver.
  3. Blanda de torra och blöta ingredienserna.
  4. Stek ca 0,75 dl smet per plätt i en stekpanna i olja på medellåg värme, de bränner lätt.
  5. Servera med crunchy jordnötssmör och turkisk yoghurt (eller annan laktosfri yoghurt).
  6. Medan du äter, ta en stund till medveten närvaro. Prova att den allra första tuggan ska tas i närvaro. Lägg första tuggan på gaffeln, blunda och känn smakerna i tystnad innan du fortsätter äta.

AtMerVegetariskt.se