Blåbärsgröt med mannagryn – en favorit hos barn

Blåbärsgröt med mannagrynDet här är en söt och honungslen gröt. Med den blå färgen blir den en hit hos barnen.
Mannagrynen kan bytas ut mot polenta för lite variation.
10 minuter tillagning för 1 portion

 

IngredienserIngredienser

  • 2 dl mjölk, 1,5 % fett
  • 2,25 msk mannagryn
  • 1 dl blåbär
  • 1 krm salt
  • 1 msk honung

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Koka upp 2 dl mjölk, 1 dl blåbär, 1 krm salt och 1 msk honung.
  2. Vispa ned 2,25 msk mannagryn. Låt gröten koka upp och sjud sedan på svag värme i 5 minuter. Mjölken både bränner och kokar över lätt, så rör om hela tiden.
  3. Ta en liten stund att vara i medveten närvaro när du lagar maten. Hur känns din kropp när du lagar maten? Hur känns fingrarna och händerna? Hur känns fötterna och ryggen? Skanna igenom din kropp uppifrån och ned och notera hur den känns.
  4. Häll gröten i en skål och servera med mjölk.
Näringsvärde baserat på 1 portion serverat med 1 dl mjölk:
Kalorier: 295
Kolhydrater: 46 g
Fett: 6 g
Protein: 13 g

AtMerVegetariskt.se