Enkla vegoburgare med svarta bönor

Vegoburgare med svarta bönorDe här burgarna är väldigt lätta att laga, inga komplicerade ingredienser och ingen komplicerad tillagningsprocess. Som en bonus verkar de flesta barn gilla dem också!
Burgarna är perfekta att frysa in. Tina dem sedan för en enkel kvällsmat eller en snabb matlåda.
Receptet är på 6 burgare och tillagningstiden inkluderar en 25 minuter fikapaus när burgarna är i ugnen.
50 minuter tillagning för 6 portioner

 

 

IngredienserIngredienser

  • 2 burkar / 450 g svarta bönor
  • 3 små lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 tsk tomatpuré
  • 3 tsk senap, gärna Dijon senap
  • 1 tsk sambal oelek eller chilipulver
  • 1 dl havregryn

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj 2 burkar svarta bönor och mixa dem i en matberedare eller med en stavmixer.
  3. Hacka 3 små lökar och pressa 2 klyftor vitlök och blanda med bönorna.
  4. Blanda i 4 tsk tomatpuré, 3 tsk senap och 1 tsk sambal oelek. Blanda väl.
  5. Blanda ned 1 dl havregryn.
  6. Forma till 6 biffar och lägg på ett bakplåtspapper i en långpanna.
  7. Baka i ugnen i 20 minuter innan du vänder dem och låter dem bakas på andra sidan i 5 minuter till. De ska vara krispiga på utsidan.
  8. Servera i hamburgerbröd med en god sallad.
Baserat på en burgare:
Kalorier: 152
Kolhydrater: 33 g
Fett: 1 g
Protein: 10 g

AtMerVegetariskt.se