Färgglad rödbetssallad med fetaost och solroskärnor

Rödbetssallad med fårost och solroskärnorDen här färgglada salladen kan du äta som en lättare lunch eller ha som tillbehör.
Salladen går att spara till nästa dag, men är godast helt färsk.
Tillagningstid: 1 timme minuter, inklusive 30 minuters paus.
60 minuter tillagning för 4 portioner
IngredienserIngredienser

  • 2 kg rödbetor
  • 1 påse / 70 g ruccola
  • 1 påse / 70 g mâche (som heter vårklynne på svenska, eller krasse)
  • 1 paket / 180 g fetaost
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skala 2 kg rödbetor och tärna dem. Koka dem i ca 30 minuter tills de är mjuka.
  2. Ta en liten stund och gör en andningsövning. Sätt en timer om det hjälper dig att inte snegla på klockan. Sätt dig med rak rygg på en stol. Tänk på hur du andas. Lyssna på andetaget. Känn andetaget. Var känns det? I bröstet eller magen? Känn ett andetag från början till slut, från näsan till halsen till strupen och ned i bröstet och magen och hela vägen ut igen. Ut och in. Kommer det tankar så notera dem, släpp dem och återgå till andningen. Avsluta med några djupa andetag.
  3. Skölj 1 påse ruccola och 1 påse mâche (vårklynne) och lägg ut på tallrikar eller i en stor skål.
  4. Häll av vattnet av rödbetorna och låt dem svalna, lägg dem sedan ovanpå salladen.
  5. Smula sönder 1 paket fetaost över rödbetorna, strö över 1 dl solrosfrö och ringla över 2 msk olivolja. Krydda med 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar, eller efter smak.
Näringsvärde baserat på 1 portion:
Kalorier: 543
Kolhydrater: 46 g
Fett: 23 g
Protein: 19 g

AtMerVegetariskt.se