Fruktgröt – söt banan och syrligt äpple

fruktgrotEtt lätt sätt att göra glutenfri gröt är att helt ta bort gryn. Inte bara gott – du får också 2 av dina portioner frukt och grönt för dagen. Äter du med lite kvarg så får du i dej proteiner också. Toppa med lite mandelspån så får du gott tuggmotstånd också.
5 minuter tillagning för 1 portion

Näringsvärde en portion: 304 kcal
Kolhydrater
57 g (74 E%)
Fett
6 g (18 E%)
Protein
6 g (8 E%)
*Andelen protein är låg. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Lägg till kvarg så blir det en mer balanserad måltid.
+ 2 dl kvarg, fettfri: 120 kcal
Kolhydrater
8 g (27 E%)
Fett
0 g (0 E%)
Protein
22 g (73 E%)

IngredienserIngredienser

  • 1 banan
  • 1 äpple, gärna grönt och syrligt
  • 1 msk krossade linfrön eller 1 msk från den här fröblandningen
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk / 7 g mandelspån
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 dl kvarg, naturell och fettfri, alternativt yoghurt eller fil

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Mixa 1 banan och 1 äpple i en blender eller med en stavmixer till mos.
  2. Rör ner 1 msk krossade linfrön och 1 tsk kanel.
  3. Servera med 2 dl kvarg blandat med 1 tsk riven ingefära och toppa med 1 msk mandelspån.
  4. När du äter ta en liten stund till medveten närvaro. Njut av att du gett dig själv en nyttig start på dagen och sitt i lugn och ro och ät.

AtMerVegetariskt.se