GI tabell för spannmål och socker

Ska man välja ris eller matvete? Bulgur eller quinoa? Äter man enligt GI principen finns det mycket att hålla ordning på. Den här tabellen är GI värden sammanställda från diverse GI författare.

Pasta, soja (GI värde: 29)
Potatis, kall (GI värde: 30)
Quinoa (GI värde: 34)
Bovete (GI värde: 38 / 55)
Pasta, fullkorn (GI värde: 38 / 40)
Pasta med ägg (GI värde: 40-50)
Pasta, vit (GI värde: 41)
Makaroner (GI värde: 47)
Bulgur, hel (GI värde: 48)
Bulgur, delad (GI värde: 48)
Pasta med durumvete (GI värde: 49)
Mathavre (GI värde: 50)
Matvete (GI värde: 50)
Kornris (GI värde: 50)
Ris, fullkorn (GI värde: 50)
Ris, Avorio (GI värde: 50)
Nudlar (GI värde: 57)
Ris, Basmati (GI värde: 58)
Ris, råris (GI värde: 59)
Nudlar, ris (GI värde: 61)
Fullkornsbröd, osötat – med vetemjöl (GI värde: 64)
Couscous (GI värde: 65)
Couscous, fullkorn (GI värde: 60)
Ris, vitt (GI värde: 71)
Ris, snabbris (GI värde: 93)
Potatis, bakad (GI värde: 98)

Har ni fler eller annorlunda värden så kommentera GÄRNA så lägger jag till dem i listan!
AtMerVegetariskt.se