Grekiska kryddbullar – med färska kryddor – i tomatsås

Grekiska kryddbollar färska kryddorGrekinspirerad rätt med mild smak med många färska kryddor och lite citron. Kan även stekas i stekpanna som biffar.
60 minuter tillagning för 5 portioner

Näringsvärde en portion utan pasta men med tomatsås och fetaost: 440 kcal
Kolhydrater
30 g (28 E%)
Fett
23 g (48 E%)
Protein
25 g (24 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 4 dl havregryn
  • 270 g marinerad tofu
  • 2 dl keso, 4% fett
  • 1 lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 ägg
  • 3 msk citronjuice
  • 2 msk färsk hackad dill
  • 3 msk färsk hackad basilika
  • 3 msk färsk hackad persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1 burk / ca 350 g färdig tomatsås
  • 75 g fetaost

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Lägg 2,5 dl havregryn i en matberedare och mixa till grovt mjöl. Lägg i alla övriga ingredienser utom tomatsåsen och fetaosten. Pulsera tills allt är mosat och blandat. Ta ut allt och lägg i en bunke. Knåda ihop allt med händerna och lägg i kylen i 30 minuter.
  2. Ta en stund till medveten närvaro under tiden. Ta 10 djupa andetag så långsamt du kan.
  3. Sätt ungen på 175 grader.
  4. Rulla degen till bollar lite mindre än pingisbollar. Lägg i en ugnsfast form och baka i 20 minuter.
  5. Vänd bollarna, häll över 1 burk tomatsås och smula över 75 g fetaost. Grädda i ytterligare 30 minuter.
  6. Servera med pasta eller bara en sallad på sidan.

AtMerVegetariskt.se

Leave a Reply