Hallon- och avokadodessert – en efterrätt för avokadoälskare

Hallon och avocado dessertTvå krämer som matchar varandra i smak toppat med cashewnötter. En efterrätt för avokadoälskare med mindre socker och mer smak.
Portioner: 4 mindre eller 2 större.
10 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion: 245 kcal
Kolhydrater
11 g (18 E%)
Fett
20 g (77 E%)
Protein
3 g (5 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 2 avokado
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 +1 msk honung (byt mot sirap för vegansk variant)
  • 2 dl frusna hallon
  • 0,5 msk rivet citronskal
  • 1 krm vaniljessens
  • 2 msk saltade rostade cashewnötter

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Gör 2 krämer. Kräm 1: Mixa 2 avokado med 0,5 dl crème fraîche, 1 msk honung och 1 krm vaniljessens.
  2. Kräm 2: Mixa 2 dl frusna hallon med 1 msk honung och riv 0,5 msk citronskal och blanda i.
  3. Varva krämerna i genomskinliga glas och hacka 2 msk cashewnötter och strö ovanpå.
  4. Ställ i kylen tills det är dags att servera. När du äter ta en stund till medveten närvaro. Känn de olika smakerna blandas. Känn syran från citronen och den söta honungen. Ta det lugnt och ät i lugn och ro och njut.

AtMerVegetariskt.se