LCHF pannkaka med kokos och vanilj

Pannkaka med kokos LCHFÄter du den här pannkakan räcker det med en. Som många LCHF recept är den låg i kolhydrater och har hög fetthalt, och är också mycket mättande. Kokosflingorna ger pannkakan lite tuggmotstånd och vaniljessens en skön smak. Vaniljessens kan vara svårt att hitta, mal egen vaniljstång eller använd vaniljsocker istället.
Pannkakan funkar både som en lyxig frukost, stort mellis eller en kvällsmat.

15 minuter tillagning för 1 portion

 

 

IngredienserIngredienser

  • 2 ägg
  • 0,75 dl matlagningsgrädde, 15% fett
  • 1 msk fiberhusk
  • 5 droppar vaniljessens (eller 0,5 tsk vaniljsocker)
  • 1 krm kardemumma
  • 2 msk riven kokos
  • 1 krm salt
  • 1 msk olja

Servera med:

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl blåbär

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Vispa ihop alla ingredienser utom oljan och låt svälla i 5 minuter.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och grädda pannkakan på medelvärme, några minuter på varje sida.
  3. Servera gärna med 1 dl turkisk yoghurt och 0,5 dl blåbär.
  4. Ta en liten stund att vara i medveten närvaro när du lagar maten. Smaka lite. Hur smakar det? Färskt? Sött? Surt? Salt? Tugga noga och känn de olika smakerna i munnen.
Näringsvärde baserat på 1 pannkaka:
Kalorier: 493
Kolhydrater: 5 g
Fett: 44 g
Protein: 14 g
1 dl turkisk yoghurt och 0,5 dl blåbär innehåller:
Kalorier: 129
Kolhydrater: 5 g
Fett: 10 g
Protein: 4 g

AtMerVegetariskt.se