Mandelbröd med ägg på 2 minuter – “bröd” med få kolhydrater

Mandelbröd med ägg, LCHFSom brödälskare skulle jag inte kalla det här för riktigt bröd, men många LCHF-are äter äggbröd som substitut, eftersom det innehåller väldigt lite kolhydrater. Äggbrödet går också väldigt snabbt att laga.
De på strikt LCHF diet kan skippa nyponskalmjölet de lägger till 3 av de 5 kolhydraterna. För andra: behåll det, det ger det en trevlig smak och massor av c-vitamin.

5 minuter tillagning för 1 portion

 

IngredienserIngredienser

  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 msk linfrön
  • 0,5 msk krossade linfrön
  • 0,5 msk nyponskalmjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 krm havssalt

Servera med:

  • 1 tsk smör
  • 3 skivor stark cheddarost

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Blanda de torra ingredienserna: 0,5 dl mandelmjöl, 0,5 msk linfrön, 0,5 msk krossade linfrön, 2 krm havssalt och 0,5 msk nyponskalmjöl.
  2. Vispa i 1 ägg och 1 msk vatten.
  3. Bred ut smeten på en tallrik och mikra på full effekt i 2 minuter. Du kan också steka brödet, men då smakar det lite mer som omelett.
  4. Låt svalna och servera med smör och en stark cheddarost.
  5. Ta en liten stund att vara i medveten närvaro när du äter. Känn på maten. Hur känns den? Kall, varm? Glatt, sträv? Iakttag känslan.
1 bröd:
Kalorier: 279
Kolhydrater: 5 g
Fett: 21 g
Protein: 7 g
1 tsk smör och 3 skivor cheddar innehåller:
Kalorier: 196
Kolhydrater: 1 g
Fett: 14 g
Protein: 10 g

AtMerVegetariskt.se