Molinogröt – grahamsgröt smaksatt med katrinplommon och russin

MolinogrötMolinogröten är en klassisk gröt för att få fart på tröga magar – linfrön och katrinplommon har en bidragande effekt till detta. Russinen och katrinplommonen sötar gröten, så det räcker att lägga till lite färska bär och mjölk. Inget extra socker eller sylt behövs.
Gröten är bäst nylagad, men om du vill göra en dubbel laddning så håller den i kylen en dag.
Tillagningstid: Blötläggning kvällen innan, koka sedan 10 minuter.

10 minuter tillagning för 1 portion

 

 

IngredienserIngredienser

  • 3 katrinplommon
  • 0,5 dl russin
  • 3 msk linfrön
  • 1,5 + 2 dl vatten
  • 0,75 dl grahamsmjöl
  • 1 krm salt

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Hacka 3 katrinplommon och 0,5 dl russin.
  2. Blötlägg plommon, russin och 3 msk linfrön i 1,5 dl vatten över natten.
  3. När du går och lägger dig, tänk på 3 bra saker som har hänt under dagen. Tänk sedan på 3 bra saker du vill ska hända i morgon.
  4. På morgonen, lägg till 2 dl vatten och 1 krm salt. Vispa ned 0,75 dl grahamsmjöl. Koka i 10 minuter på svag värme under omrörning.
  5. Servera med färska bär och mjölk.
Näringsvärde baserat på 1 portion:
Kalorier: 460
Kolhydrater: 69 g
Fett: 11 g
Protein: 15 g
2 matskedar blåbär och 1 deciliter mjölk, 3 % innehåller:
Kalorier: 70
Kolhydrater: 7 g
Fett: 3 g
Protein: 3 g

AtMerVegetariskt.se