Pajdegar – några glutenfria och alla med mindre kolhydrater

Det finns mängder av sätt att göra pajdeg. Här är ett par goda pajdegar med färre kolhydrater och de två sista är glutenfria.

Pajdeg med kvarg eller kesella som ger lite mer proteiner

IngredienserIngredienser

  • 2,5 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl kvarg eller kesella, 10% fett

TillagningsmetodHur du lagar Blanda ihop mjöl och smör. Blanda ned kvargen. Kyl degen i 30 minuter. Tryck ut den i en form. Förgrädda i 10 minuter på 200 grader.

Näringsvärde för hela degen: 1006 kcal
Kolhydrater
111 g
Fett
52 g
Protein
25 g

Samma pajdeg med mager kesella och grövre mjöl

IngredienserIngredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl kvarg eller kesella, 1% fett

TillagningsmetodHur du lagar Blanda ihop mjöl och smör. Blanda ned kvargen. Kyl degen i 30 minuter. Tryck ut den i en form. Förgrädda i 10 minuter på 200 grader.

Näringsvärde för hela degen: 1021 kcal
Kolhydrater
126 g
Fett
42 g
Protein
30 g

Pajdeg med mandelmjöl och pofibrer – med få kolhydrater

IngredienserIngredienser

  • 2 dl pofiber
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 msk vatten

TillagningsmetodHur du lagar Blanda ihop mjöl och smör. Blanda ned kvargen. Kyl degen i 1 timme. Tryck ut den i en form. Förgrädda i 10 minuter på 200 grader.

Näringsvärde för hela degen: 1206 kcal
Kolhydrater
9 g
Fett
119 g
Protein
21 g

Pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön – glutenfri, laktosfri och med få kolhydrater

IngredienserIngredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 ägg
  • 1 dl raps- eller olivolja
  • 1 msk fibrex eller ströbröd (fibrex för glutenfri variant)
  • 0,5 tsk salt

TillagningsmetodHur du lagar Blanda ihop mjöl och smör. Blanda ned kvargen. Kyl degen i 30 minuter. Tryck ut den i en form. Förgrädda i 10 minuter på 200 grader.

Näringsvärde för hela degen: 2310 kcal
Kolhydrater
10 g
Fett
224 g
Protein
50 g

AtMerVegetariskt.se