Pepparrotskräm – tillbehör till burgare och mackor

PepparrotskrämDen här såsen är förvånansvärd lätt att göra och förvånandsvärd god. Den passar jättebra till vegoburgare och på mackor men, faktiskt även på ägg istället för kaviar!
50 minuter tillagning för 3 portioner

 

 

IngredienserIngredienser

  • 1 burk / 200 g Philadelphia mjukost  original är godast men light versionen med 12% fett funkar också
  • 1 msk riven pepparrot

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Blanda 1 paket Philadelphia och 1 msk riven pepparrot. Klart! Enkelt va?
  2. Ta en liten stund till medveten närvaro och tänk på vad din mat har för påverkan på världen. Är den bra för miljön? Hur långt har den transporterats? Har den bidragit med växthuseffekter. Uppskatta att du har valt ett vegetariskt alternativ som har mindre miljöpåverkan än t ex kött.
Näringsvärde baserat på 1 portion med original Philadelpia:
Kalorier: 172
Kolhydrater: 3 g
Fett: 16 g
Protein: 4 g
1 portion med Philadelpia 12 % fett:
Kalorier: 117
Kolhydrater: 4 g
Fett: 8 g
Protein: 5 g

AtMerVegetariskt.se