Saftig Kokoskaka med syrlig glasyr

Baka gärna denna saftiga kokoskaka till helgens fika! Eftersom det är både yoghurt och rapsolja i kakan blir den mycket luftig och mumsig. Den härliga syrliga glasyren med både citron och lime är verkligen pricken över iet! Era gäster kommer att be om receptet vill jag lova.
Tillagningstid: ca 80 minuter inklusive 20-25 min gräddningstid.

80 minuter tillagning för 20 portioner

Ingredienser

Ingredienser

  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 4 ägg
  • 2 dl kokosflingor
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl rapsolja

Frosting:

  • 250 g Philadelphia ost
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • kokosflingor
  • limezest (rivet skal av lime)

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll i strösocker och farinsocker i en bunke. Knäck i äggen.
  3. Vispa med en elvisp tills smeten är fluffig och ljus.
  4. Blanda de torra ingredienserna och häll i äggsmeten. Rör om med en slickepott.
  5. Häll i vaniljyoghurt och rapsolja i bunken och rör om.
  6. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en bakform/långpanna (ca 20×30 cm).
  7. Häll i smeten och grädda i ugnen i ca 20-25 min. I slutet av gräddningen kan man med fördel lägga lite folie ovanpå kakan, så att den inte blir för mörk.
  8. Låt kakan svalna medan du förbereder frostingen/glasyren.
  9. Blanda alla ingredienser till frostingen utom kokosflingor och limezesten i en bunke.
  10. Bred på frosting på den avsvalnade kakan med hjälp av en slickepott.
  11. Strö på kokosflingor. Avsluta med att riva limezest på toppen.
  12. Skär upp kakan i fyrkanter. Njut av denna saftiga kokoskaka!

AtMerVegetariskt.se