Snabbaste sättet att grilla aubergine och göra aubergineröra

grillade auberginerBrukar du skiva, salta och olja aubergine innan du tillagar den? Glöm det. Det här är det absolut snabbaste sättet att laga aubergine. Har du inte andra planer för dina auberginer så gör du baingan bharta – en indisk punjabi aubergineröra från Punjabi – när de är färdiggrillade. Aubergine finns importerad året om, men den Europeiska är mogen under sommar och tidig höst. Passa på.

40 minuter tillagning för 4 portioner

Näringsvärde en portion: 123 kcal
Kolhydrater
11 g (36 E%)
Fett
7 g (53 E%)
Protein
3 g (11 E%)
*Andelen fett är hög. Livsmedelverkets rekommendationer är kolhydrater 45-60 E%, fett 25-40 E% och protein 10-20 E%. Försök kompensera för det under dagen.

IngredienserIngredienser

  • 3 st / 900 g  auberginer
  • 1 lök
  • 1 grön chili
  • 2 msk olja
  • 2 tomater
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk mald torkad koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Lägg 3 auberginer på en plåt. Stick hål i skalet – annars kan den explodera! Stek i ugnen i ca 20 minuter tills den är mjuk.
  3. Skala och finhacka 1 lök. Rensa bort det vita membranet från 1 grön chili och hacka den fint. Stek i 2 msk olja i en stekpanna.
  4. Hacka 2 tomater och lägg i pannan med 0,5 tsk gurkmeja, 0,5 tsk mald och torkad koriander0,5 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
  5. När auberginen är klart, gröpa ur fruktköttet ur skalet och rör ner det i stekpannan. Stek någon minut. Klart.
  6. Servera på sidan till t ex burgare, sallad, ris eller annan rätt. Den är god med Raita på sidan om.
  7. När du äter, ta en liten stund till medveten närvaro. Ta ett djupt andetag och njut av stunden här och nu.

AtMerVegetariskt.se

Leave a Reply