Stekt “råkostsallad” med bönor och quinoa

stekt råkostsallad med bönor och quinoaDet här är lätt stekta grönsaker, vilket innebär att det inte längre kan klassas om råkost eller raw food, men det känns lite mer som en måltid när maten är varm än om den serveras kall. Salladen kan ätas till lunch eller som en sidorätt.
Du kan variera det här receptet i oändlighet och använda vilka grönsaker du vill. Använd gärna det som är i säsong.
Tillagningstid: 30 minuter, 20 minuter om du har färdigkokt quinoa.
30 minuter tillagning för 2 portioner

Näringsvärde en portion: 341 kcal
Kolhydrater
41 g (50 E%)
Fett
12 g (34 E%)
Protein
14 g (16 E%)

IngredienserIngredienser

  • 0,7 dl okokt quinoa (eller 2 dl kokt quinoa)
  • 1 lök
  • 4 morötter
  • 2 paprikor, gula, gröna, orange eller röda
  • 1 paket / 230 g blandade bönor
  • 3 msk turkisk yoghurt, 10 % fett
  • 1 tsk sambal oelek (eller en röd chili)
  • 1 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skölj och koka 0,7 dl quinoa enlig anvisningarna på paketet.
  2. Hetta upp 1 msk olja i stekpannan. Skala och hacka 1 lök och stek den på medelvärme. Om du använder en röd chili istället för sambal oelek så tvätta, hacka och lägg den i stekpannan tillsammans med löken.
  3. Skala och riv 4 morötter fint och lägg i stekpannan. Tärna 2 paprikor och lägg i.
  4. Efter några minuter när grönsakerna börjar mjukna, skölj 1 paket bönor och lägg i stekpannan med quinoan, 3 msk turkisk yoghurt och 1 tsk sambal oelek, om du inte redan använt en röd chili i början av receptet. Lägg till 0,5 tsk salt och 0,5 tsk peppar, eller efter smak. Klart för servering.
  5. Ta en liten stund att njuta av maten. Var medveten och ge maten full fokus. När du börjar äta, gör inget annat. Lägg bort telefoner, tidningar och böcker.

AtMerVegetariskt.se