Svart bönsallad med lite av allt

Svartbönsallad - sallad med svarta bönorDen här salladen innehåller många nyttigheter och är snabb att laga, den är bra när du är hungrig och behöver äta snabbt.
Tillagningstid: 15 minuter, om du använder färdigkokta bönor.
15 minuter tillagning för 2 portioner

Näringsvärde en portion: 280 kcal
Kolhydrater
41 g (60 E%)
Fett
6 g (20 E%)
Protein
14 g (20 E%)

IngredienserIngredienser

  • 1 burk / 230 g svarta bönor
  • 1 liten burk / 140 g majs
  • 0,5 gul lök
  • paprika
  • 1 handfull / 35 g bladmix eller babyspenat
  • 20 körsbärstomater
  • 2 tsk olivolja
  • 0,5 citron

TillagningsmetodHur du lagar

  1. Skölj 1 burk svarta bönor och 1 burk majs. Hacka 0,5 lök1 paprika och 1 handfull gröna blad. Skär 20 körsbärstomater i bitar och blanda allt i en skål. Pressa citronjuice från en halv citron över salladen och ringla över 2 tsk olivolja. Klart att äta.
  2. Ta en liten stund till medveten närvaro och njut av maten. Ta små tuggor och tugga noggrant, kanske 20 gånger innan du sväljer. Matsmältningen börjar redan i munnen.

AtMerVegetariskt.se